Opmerkelijk

Man die op cruiseschip Zaandam overleed toch terug naar Nederland: 'We zijn hartstikke blij'

Goed nieuws voor de familie van Albert Slagmolen, die eind vorige maand op het cruiseschip de Zaandam overleed. Lange tijd zat de familie in grote onzekerheid, omdat Slagmolen mogelijk in Amerika zou worden gecremeerd. Maar hij komt toch terug naar Nederland.

“We zijn hartstikke blij”, zegt zijn dochter Miranda Gouweleeuw tegen Hart van Nederland. “We kunnen hem hopelijk nog zien en dan afscheid van hem nemen.”

Onzekerheid

Omdat de 72-jarige Albert hoogstwaarschijnlijk is overleden aan corona, mocht hij niet naar Nederland worden vervoerd. “We gaan er vanuit dat hij donderdag naar Nederland komt. We kunnen hem dan de uitvaart geven die hij verdiend heeft.” Waarom het lichaam van Albert nu alsnog naar ons land komt, weten ze niet.

De familie houdt nog wel een kleine slag om de arm. “We gaan er voor negentig procent vanuit dat alles goedkomt. Maar er kan altijd nog iets misgaan, met vluchten die bijvoorbeeld uitvallen”, zegt dochter Miranda.

Aangemeerd in Florida

Slagmolen maakte samen met zijn broer een cruise door Zuid-Amerika. Tientallen vakantiegangers werden ziek op de boot, onder wie Albert. Hij overleed, net als drie anderen. Vanwege het coronavirus mocht het schip in meerdere landen niet aan wal, uiteindelijk kwam er toestemming om in de Amerikaanse staat Floria aan te meren.

Maar het lichaam van Albert mocht daar niet weg en lange tijd leek het erop dat hij daar zou worden gecremeerd. “Dit is gewoon niet te bevatten, zo onmenselijk”, zei zijn weduwe Wienere daar eerder over tegen Hart van Nederland.

Lees ook: Familie overleden Nederlander op cruiseschip Zaandam is radeloos: ‘Hij wordt misschien in Amerika gecremeerd’