Een agent ontdekte de gestolen auto in de nacht van zaterdag op zondag in de Glazenierstraat. Op de Instagramaccount van Politiehonden Noord-Holland laat de politie weten dat iemand al meerdere dagen zijn ex-partner aan het stalken was.

Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze de stalkende man met hoge snelheid wegrijden. Met meerdere politieauto’s werd toen de achtervolging ingezet. Kort daarna crashte de auto. De man wist zich te verstoppen in een achtertuin maar Milow was hem al snel op te spoor. Samen met zijn begeleider wist hij de vluchtende man aan te houden.

View this post on Instagram

Afgelopen nacht kregen DHMilow en zijn geleider de opdracht te gaan naar een adres in Alkmaar. Daar zou iemand zijn ex partner aan het stalken zijn. Dit zou al meerdere dagen gebeuren. Tevens was bekend dat de ex mogelijk in een gestolen voertuig zou rijden. Collega's van @politiealkmaarduinstreek kwamen ter plaatse en zien de ex wegrijden. Na een korte achtervolging crasht het voertuig van de ex die er vervolgens rennend vandoor gaat. DH Milow is ter plaatse gekomen en heeft na een knappe zoekslag de ex verstopt in een achtertuin van een woning gevonden en aangehouden. De auto van de ex bleek inderdaad als gestolen geregistreerd te staan. #TSHNoordholland #DHMilow #politiehond #k9 #alkmaar #stalker #instacops #instak9 #workingdogs #mechelseherder #zoeken

A post shared by Politiehonden Noord-Holland (@politiehonden.noordholland) on