Maaltijdbezorgers in Nijmegen krijgen bodycam na reeks overvallen

Maaltijdbezorgers in Nijmegen gaan vanaf zaterdag bij wijze van proef de straat op met bodycams. In de afgelopen twee jaar zijn in Nijmegen vier maaltijdbezorgers en meerdere restaurants overvallen.

De pilot loopt voorlopig alleen bij enkele ondernemingen, waaronder Domino’s Pizza en restaurants die zijn aangesloten bij Thuisbezorgd. Zaterdag zijn daar twaalf bodycams uitgedeeld. Het doel is dat de bezorgers hun werk veiliger kunnen uitvoeren. De reeks overvallen hebben een grote invloed op het veiligheidsgevoel. Het is een zogeheten High Impact Crime, met veel invloed op slachtoffers én hun omgeving.

Lees ook: Pizzabezorgers Rotterdam krijgen bodycam

Daling overvallen

Een eerder experiment met bodycams in Rotterdam bleek erg succesvol. Op de plaatsen waar de camera’s werden ingezet, daalde het aantal overvallen. De pizzabezorgers kregen ook daar een speciale jas waarin een kleine camera was genaaid.

Wanneer de bezorger in een onveilige situatie terechtkomt, kan hij met een druk op de knop de camera laten draaien. De beelden worden rechtstreeks doorgestuurd en opgeslagen op een andere locatie. Het experiment loopt tot 1 mei. Daarna volgt een evaluatie. Bij succes kan het aantal bodycams uitgebreid worden.