Lifestyle & Entertainment

'Liever in een fysieke winkel dan online shoppen'

Opnieuw verdwijnen er de komende tijd vertrouwde winkels uit het straatbeeld. Deze week werd bekend dat de kledingwinkels Promiss en Didi de deuren gaan sluiten, net als het merendeel van de winkels van Steps.

88 procent van de deelnemers aan Wat Vindt Nederland zegt het wel heel jammer te vinden dat er steeds meer lege plekken in de winkelstraten ontstaan.

‘Eerst passen’

Dat er zoveel winkelpanden leegstaan komt natuurlijk doordat steeds meer mensen online shoppen, maar de meerderheid van de WvNL-deelnemers, 61 procent, zegt toch echt liever in een fysieke winkel te winkelen. “Ik koop geen kleding online. Alleen artikelen waarvan ik weet dat dit het is wat ik wil. Kleding wil ik eerst passen voordat ik het koop. In een auto wil ik ook eerst proefrit maken”, legt één van de panelleden uit.

Lees ook: Doek valt voor kledingwinkelketen Didi, wordt gewerkt aan doorstart

38 procent geeft de voorkeur aan online shoppen. “Er is steeds een grotere collectie online te koop, als je in de winkels hebben ze vaak de kleur of maat niet (logisch) maar als 2 werkende ouders wil je graag zo goed mogelijk slagen in 1 keer”, zegt een WvNL-deelnemer die dus de voorkeur geeft aan online shoppen.