112

Gevonden lichaam in water Giesbeek is van vermiste Bert Burger

Het stoffelijk overschot dat donderdagavond werd gevonden in de Valeplas in het Geldserse Giesbeek blijkt inderdaad van de vermiste Bert Burger te zijn. De politie bevestigt dat vrijdag tegenover Hart van Nederland.

Volgens de politie is de man niet door een misdrijf om het leven gekomen. Het onderzoek is afgerond.

De 58-jarige Burger uit Arnhem werd al twee weken vermist. Hij vertrok donderdag 25 juni op een zwarte e-bike vanuit zijn woonplaats. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. De politie verspreidde daarop een signalement van de man en riep mensen in de regio op om naar hem uit te kijken.

Fiets eerder gevonden

Vorige week maandag werd een grote zoekactie op poten gezet nadat de fiets van Burger was gevonden langs de Rhedense Veerweg in het naburige Giesbeek. De politie kamde het gebied in de avond uit samen met een speciaal zoekteam bestaande uit tientallen veteranen. De operatie was zonder resultaat: de vermiste Arnhemmer werd toen niet gevonden.

Een dag later werd verderop langs de Rhedense Veerweg een lichaam gevonden in het water. De dag daarop werd duidelijk dat het niet om Burger ging, maar om een 21-jarige Duitser. Die werd toen al een paar dagen vermist na een duik van een boot in de Giese Plas in recreatiegebied Rhederlaag.

Beeld: Politie