112

Lianne (19) aangereden door crossmotor in Culemborg, bestuurder op de vlucht

De 19-jarige Lianne van Ledden is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding, toen ze met haar fiets in het centrum van Culemborg reed. De andere betrokkene, de bestuurder van een crossmotor, ging er direct na het ongeluk vandoor.

“Ze wilde afslaan en had haar hand uitgestoken”, vertelt vader Erwin, die het woord doet voor Lianne die in het ziekenhuis ligt. “Ze hoorde hem nog aankomen, maar het was al te laat. Ze werd gegrepen en is een paar meter meegesleurd. Die jongen sloeg vervolgens op de vlucht.”

Van een van de omstanders kreeg Erwin een telefoontje dat je als ouder hoopt nooit te krijgen. Direct stapte hij in de auto naar de plaats van het ongeval. “Als je dan je dochter ziet liggen, dan doet dat veel pijn. Je hoopt als ouder altijd dat je kind ongeschonden blijft.”

Groene crossmotor

Het ongeluk gebeurde rond 19.00 uur op de kruising van de Boerenstraat en de Zandstraat. De bestuurder van de crossmotor ging er vandoor in de richting van de Markt. Hij liet een groene Kawasaki-crossmotor achter. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Het gaat inmiddels naar omstandigheden goed met Lianne, vertelt haar vader. “Maar ze heeft onder meer een gebroken bekken en een gebroken rug. Maandag moet er een wervel worden rechtgezet, anders blijf je die pijn houden. Ik heb zelf ook ooit een ongeluk gehad, waarbij ik van de bromfiets ben gereden. Die pijn komt sindsdien om de zoveel tijd terug. Ik hoop dat ze dat haar kunnen besparen.”

Volgens Erwin is het belangrijk dat getuigen zich melden bij politie, met beelden en foto’s van het ongeluk of informatie over de motorrijder. Hij noemt met name de bestuurder van een grijze Volkswagen Golf, die ten tijde van het ongeval langsreed.