Weer & Verkeer

Lenteweer in aantocht, volgende week droog en temperaturen tot de 20 graden

Het was de afgelopen weken alleen maar regen, regen en regen, maar treur niet. Volgens Weer.nl is er mooi lenteweer in aantocht. Halverwege volgende week maken de regenachtige dagen ruimte voor lentedagen met temperaturen rond de 14/15 graden. In het gunstige geval tikt het kwik lokaal zelfs de 20 graden aan.

Hoewel het niet echt winter is geworden waren de mooie dagen de laatste paar maanden op twee handen te tellen. Verschillende weermodellen laten zien dat er mooie dagen in aantocht zijn. ”In het gunstigste geval kan het ook 20 graden worden”, vertelt een woordvoerder van Weer.nl ”Maar dan moet alles wel net goed vallen.”

Op 16 februari werd de eerste officiële lentedag al geregistreerd met temperaturen boven de 15 graden. Die dag noteerde De Bilt een maximumtemperatuur van 16,7 graden. In het Limburgse Arcen werd het 18,3 graden.

Aankomend weekend al aangenamer weer

Tot volgende week moeten we het nog even doen met de regen. Dinsdagavond trekken er enkele buien van noord naar zuid over het land. Wel blijft het Het wordt niet kouder dan 6 tot 11 graden.

Woensdag is het vooral in de zuidelijke helft van het land regenachtig, in het noorden is het droog met geregeld zonneschijn. Er staat iets minder wind en net als vandaag wordt het maximaal 14 graden.

De dagen daarna wisselen buien en zon elkaar eerst nog af. Het blijft stevig waaien en de maximumtemperatuur zakt naar een graad of 10. Vanaf het weekend lijkt een rustigere periode aan te breken, met vaker zonneschijn, minder wind en dus een steeds relatief hogere middagtemperaturen.