Misdaad

Tientallen laptops gestolen voor kinderen uit minimagezinnen: 'Heel zuur'

Bij de Amsterdamse onderwijsorganisatie stichting Leergeld zijn onlangs 76 laptops gestolen die bedoeld waren voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens.

De laptops lagen klaar om uitgedeeld te worden, maar door de diefstal kunnen 76 kinderen nu niet meekomen op school.

De computers zijn in het weekend van 1 mei gestolen. Coördinator Miriam Meijs van stichting Leergeld is woedend en noemt de diefstal ‘heel zuur’. “Diegene wist verdorie dat hij jonge kinderen de gelegenheid ontneemt om deel te kunnen nemen aan school.”

Brutale diefstal

Na de brutale diefstal trof Meijs een ravage aan in het kantoor. “Overal lagen opengescheurde dozen en stapels aan laptops zijn weggehaald.” De coördinator van de stichting houdt er een naar gevoel aan over. “Juist omdat diegene ook geweten moet hebben waar onze stichting voor staat. Die persoon heeft gestolen van de armen, van mensen die behoeftig zijn.”

Lees ook: Wil (82) heeft haar man nog steeds niet gezien en begint hoop te verliezen: ‘Hij gaat hard achteruit’

En dat terwijl de kinderen de computers juist nu extra hard nodig hebben voor thuisonderwijs. De stichting hoopt snel op nieuwe laptops en donaties om deze kinderen alsnog te kunnen helpen. Ook roepen ze ouders op zich te melden bij stichting Leergeld als hun kind behoefte heeft aan een laptop.