NFI doet laatste poging om twee slachtoffers MH17-ramp alsnog te identificeren

Bij de ramp met vlucht MH17 kwamen ruim vijf jaar geleden 298 mensen om het leven, maar twee van hen zijn nooit geïdentificeerd. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet nu een laatste poging.

Het vliegtuig was op 17 juli 2014 vertrokken vanaf Schiphol en onderweg naar Maleisië toen het boven Oekraïne door een raket uit de lucht werd geschoten. Niemand overleefde de ramp. Aan de hand van menselijke resten op de rampplek konden bijna alle slachtoffers worden geïdentificeerd.

Alleen van twee Nederlanders is tot nu toe niets teruggevonden, de 16-jarige Gary Slok en 58-jarige Alex Ploeg. Dit voorjaar doet het NFI een laatste poging om ook hun identiteit officieel vast te stellen.

‘We geven niet op’

“We hebben nog steeds botfragmenten van de rampplek, waar we toen geen dna uit konden halen. Mogelijk nu wel”, vertelt NFI-deskundige Arnoud Kal donderdag in De Telegraaf. “We gebruiken daarvoor de allernieuwste dna-technieken.”

Lees ook: Ruim duizend mensen herdenken MH17-slachtoffers: ‘Nabestaanden worstelen nog elke dag’

Het instituut geeft niet op, verzekert Kal in de krant. “Het is cruciaal in het rouwproces van nabestaanden dat hun dierbaren daarna ook worden geïdentificeerd.”

ANP