Sport

Bijzondere strijd in bekertoernooi tussen amateurclubs uit Spakenburg

Niemand had het van tevoren kunnen bedenken maar het is toch echt waar. De twee overgebleven amateurvoetbalclubs in de Toto KNVB Beker komen uit hetzelfde dorp: Spakenburg.

SV Spakenburg, oftewel ‘de blauwen’, speelt woensdag uit tegen Ajax. V.V. IJsselmeervogels, ook wel ‘de rooien’ genoemd, speelt donderdag thuis tegen Go Ahead Eagles. In het 21.000 inwoners tellende vissersdorp gaat het al weken over niets anders dan de achtste finales in het nationale bekertoernooi. Beide clubs hopen uiteraard als enige amateurvereniging over te blijven in de volgende ronde.

‘SV Spakenburg maakt geen schijn van kans’

Volgens supporters van IJsselmeervogels maakt SV Spakenburg geen schijn van kans tegen Ajax. “Spakenburg gaat echt niet winnen, dat zou niet goed zijn voor het dorp”, aldus één van hen. Gillian Justiana, speler bij de club, is blij dat IJsselmeervogels niet tegen Ajax hoeft te voetballen: “Ik denk dat we meer kans maken als we tegen Go Ahead Eagles spelen, dan dat we in een volle ArenA staan.”

In het gekste geval bereiken beide clubs uiteindelijk de finale in De Kuip. Gert Kruys, trainer van IJsselmeervogels: “Dat zou wat zijn. Dan moet je me even wakker maken, want ik geloof niet dat dat enige kans van slagen heeft.