Sport

Knegt na ruim een jaar weer terug op het ijs: 'Ik kijk er echt naar uit'

Na ruim een jaar staat shottracker Sjinkie Knegt dit weekend weer op het ijs tijdens de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht. Hij lag er lange tijd uit vanwege een ongeluk met een houtkachel, waarbij hij derdegraads brandwonden opliep over 30 procent van zijn lichaam.

“Het is verschrikkelijk als je iets wat je het liefst elke dag doet, ineens zes maanden helemaal niet meer kan doen”, vertelt de shorttracker woensdag tijdens een persconferentie. “Ik zit nog zeker niet op mijn oude niveau, maar fysiek gaat het goed genoeg om aan de wedstrijden van aankomend weekend mee te doen.”

Lees ook: Shorttracker Sjinkie Knegt met ernstige brandwonden in ziekenhuis

Geweldige shorttracker

Zijn coach Jeroen Otten vindt het fantastisch dat Knegt na ruim een jaar afwezigheid er weer bij is. “Sjinkie is een geweldige shorttracker. Ik heb hem zien groeien van goede schaatser, naar een wauw-schaatser, naar een jongen met een toverboot”, vertelt Otten.

“Je komt naar het stadion voor de Sjinkies van de wereld. Die winnen niet alleen, maar die doen ook altijd iets wat je niet verwacht. Daar zijn er niet heel veel van”, laat Otten trots weten. Aankomend weekend start Knegt op de 1000 en 1500 meter. “Ik kijk er echt naar uit”, besluit Knegt met een voorzichtige glimlach.