Misdaad

Klungelige criminelen staan er 'goed' op na inbraak supermarkt Heerde

Twee mannen hebben ingebroken bij de Plus supermarkt in Heerde. Die inbraak verliep bepaald niet vlekkeloos…

Op beveiligingsbeelden is te zien dat de twee ‘s ochtends vroeg rond 05:00 uur al voor de winkel heen en weer liepen. Vervolgens probeerden ze met een breekijzer binnen te komen, maar dat lukte niet. Voor poging twee reden ze met een auto achteruit om de pui te rammen, maar ze moesten ook nog een ruit intrappen om daadwerkelijk binnen te komen.

Kratje bier en doos met wijn

Blijkbaar hadden de twee het gemunt op sigaretten en ander rookwaar. Helaas voor het duo zitten die altijd ‘verstopt’ achter rolluiken, dus dat plan ging niet door. Daarna pakten ze een boodschappentasje en gingen ze shoppen in de winkel. De uiteindelijke buit: een krat bier en een doos wijn.

Vingerafdrukken

Toen de politie arriveerde waren de dieven al gevlogen.  Maar de hele misdaad staat haarscherp op beeld, net als het kenteken van de auto waarin ze reden. Ook waren ze tijdens het ‘shoppen’ vergeten handschoenen te dragen, dus hun vingerafdrukken staan op alle producten die ze hebben aangeraakt.

Na de kraak zijn de criminelen er in een grijs voertuig vandoor gegaan. Ze zijn in de richting van de Irenelaan gereden.

De politie is naast de daders ook op zoek naar mensen die het tafereel op beeld vast hebben gelegd.

Beeld: SPS Media