112

Kinderleidster en 1-jarig zoontje bespuugd tijdens fietstochtje, hele gezin in quarantaine

Een kinderleidster uit Enkhuizen en haar 1-jarige zoontje zijn tijdens een fietstochtje bespuugd door een scooterrijder. Het asociale gedrag van de coronaspuger bezorgt de vrouw slapeloze nachten en heeft grote gevolgen voor haar gezin. Op advies van het RIVM zit ze de komende twee weken samen met haar man en drie kinderen in quarantaine om eventuele besmetting te voorkomen, zo vertelt de zus van de vrouw.

Het incident gebeurde zaterdagmiddag. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie, die laat weten bezig te zijn met het onderzoek. “Het is Pasen en enorm druk in deze coronatijd, maar de zaak heeft onze aandacht. We zijn bezig alle informatie te verzamelen, met buurtonderzoeken. Ook hebben we beelden opgevraagd van camera’s die rond de plek hangen waar het incident gebeurde.”

Gevolgen voor haar gezondheid

“Mijn zus is in shock en ontzettend gespannen, het scenario speelt zich steeds opnieuw af in haar hoofd. Daarnaast maakt ze zich zorgen over de eventuele gevolgen voor haar gezondheid. Haar gezicht en handen zaten onder het spuug en waarschijnlijk is haar zoontje ook geraakt. Het kan zijn dat ze nu besmet zijn met corona”, aldus een boze Danny Blommestein, de zus van de vrouw.

Lees ook: Supermarktmedewerker bespuugd door man die winkelwagen weigert

Danny hoop dat de politie er vaart achter zet. Mocht de dader worden gevonden, dan hoopt ze dat hij een straf krijgt die hem laat inzien wat coronaspugers aanrichten. “Dit gedrag is niet stoer of grappig, maar bizar en gevaarlijk. Mijn zus en ik hopen dat mensen die dit doen zich daar bewust van worden. Bijvoorbeeld door ze een gevangenisstraf te geven, een bezoek aan de intensive care te laten brengen of in gesprek te laten gaan met mensen die corona hebben. Dat is, denk ik, de beste manier om herhaling te voorkomen.”