Misdaad

'Kinderkamer en seksattributen aangetroffen bij man (32) uit Hengelo'

In een woning in Hengelo zijn tijdens een inval bij een van pedofilie verdachte man meerdere seksattributen, kinderkleding, speelgoed en een ingerichte kinderkamer ontdekt.

Dat meldt RTV Oost. Een woordvoerder van het Landelijk Parket bevestigt dat er een rechtszaak is gestart tegen een 32-jarige verdachte, maar wilde inhoudelijke vragen niet beantwoorden.

De woning van de verdachte staat op naam van zijn partner Marthijn Uittenbogaard, voormalig voorzitter van de inmiddels verboden pedovereniging Martijn. Vooralsnog was bekend dat de 32-jarige man uit Hengelo alleen werd aangehouden vanwege de ‘voorbereidingshandelingen voor seksueel misbruik van kinderen.’

Kinderspelletjes en seksattributen

Het OM heeft tijdens een pro-formazitting meer details over deze zaak bekendgemaakt. De mannen hebben geen kinderen, maar bij een inval van de recherche werd een compleet ingerichte kinderkamer ontdekt. Daar werd onder andere kinderkleding, speelgoed, kinderspelletjes en zelfs maandverband voor meisjes aangetroffen.

Lees ook: ‘Politie valt woning bestuurslid pedoclub Martijn binnen in Hengelo’

Daarnaast is een rugzak aangetroffen met tie-wraps, condooms, glijmiddel, maar ook spenen, snoep, luiers, kinderondergoed en heren-boxershorts. Ook werd er volgens het OM elders in de woning een fotolamp aangetroffen, een aantal matrassen en een doos met kunstpenissen. Justitie gaat ervan uit dat dit werd gebruikt voor ‘het begaan van een misdrijf’.

Erotische beelden van kinderen

Behalve dat de man wordt verdacht van het maken en verspreiden van kinderporno, zou de Hengeloër ook een 9-jarig kind erotisch voor hem hebben laten poseren. Dit zou al zijn gebeurd toen het kind 6 jaar oud was. De man zou daar volgens het OM foto’s en films van hebben gemaakt.

Het voorarrest van de verdachte is met drie maanden verlengd. Het is nog niet duidelijk wanneer er een nieuwe datum is voor de inhoudelijke rechtszaak.

Beeld: SPS Media