112

Drama op Rotterdams strand: zwemmer (25) overleden en kindje (7) na kwartier uit water gehaald

Een drama op het strand bij de Zevenhuizerplas in de Rotterdamse wijk Nesselande. Daar is maandagavond een 25-jarige man verdronken. Ook werd een 7-jarig kind uit het water gehaald, hij ligt in kritieke toestand

De melding van de kleine drenkeling kwam rond 17.30 uur. Het jongetje zwom buiten de boeilijn in de plas, waar het een stuk dieper is. Hij lag ongeveer een kwartier onder water toen toegesnelde hulpdiensten hem vonden. Het kind is aan de kant gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht.

De politie laat dinsdagochtend aan Hart van Nederland weten dat het kind nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt.

Buiten de boeilijn

Een 25-jarige man raakte vervolgens rond 21.00 uur in nood in dezelfde recreatieplas. Ook hij zwom buiten de boeilijn en kwam daar in de problemen. Reanimatie door hulpverleners mocht niet meer baten, hij overleed kort nadat hij uit het water was gehaald.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio spreekt van een “heftig incident”, omdat beide reddingsacties kort na elkaar gebeurden. Hij waarschuwt mensen die naar de Zevenhuizerplas komen om binnen de boeien te blijven. “Daar kan iedereen gewoon staan.”

Tekst: Redactie/ANP
Beeld: Video Duivestein