Dieren

Ontsnapte poes Vlekkie eindelijk teruggevonden op Schiphol

Na een week rondzwerven op Schiphol is kat Vlekkie eindelijk terecht. Het dier raakte vorige week vermist in het bagagedepot van de luchthaven en was sindsdien spoorloos.

Baasje Leonie Juffermans is opgelucht en wordt zondag weer herenigd met haar huisdier, meldt AT5. “Ik heb vannacht een telefoontje gekregen van Schiphol, maar kon niet meteen weg. Vanochtend heb ik me zo snel mogelijk aangekleed en we gaan Vlekkie nu ophalen”, zei ze tegen de lokale omroep.

Vlekkie ontsnapte een week geleden bij het laden en lossen-gedeelte op de luchthaven. Leonie landde in de nacht van 5 januari en hoopte op de grond haar liefste vriendin een kroel te kunnen geven. Dat feest ging helaas niet door, want wat bleek: de transportbak waarin Vlekkie zat, was stukgegaan tijdens het laden. Daardoor kon de poes ontsnappen.

Week lang gezocht

Er werd een week lang gezocht met een heel team. Zo werd er voer neergezet om haar te lokken. Zelfs de brandweer zette warmtecamera’s in om het dier te vinden, maar tevergeefs. Waar ze precies opdook is niet duidelijk, maar het gaat goed met haar en ze mag lekker naar huis.