Dieren

Kat Smoes lift bijna 50 kilometer mee onder motorkap oude Opel

Wat doe je als je geen geld hebt, maar toch van A naar B moet? Dan lift je. Kat Smoes was het thuis even beu en besloot zijn heil ergens anders te zoeken. Het dier liftte minstens 50 kilometer mee onder een motorkap.

De eigenaar van de oude Opel Kadett stond raar te kijken, toen zijn bolide aan de kant zette omdat hij een raar geluid hoorde. Het geluid werd niet veroorzaakt door een defect, maar door Smoes. Die had zich stiekem verscholen in de motorruimte.

Kat Smoes liftte mee met de Kadett van Warnsveld naar Otterlo, een ritje van een kleine 50 kilometer. Maar da’s nog niet het opmerkelijkste. Smoes komt namelijk helemaal niet uit Warnsveld, maar uit Zevenaar, dat ruim 30 kilometer verderop ligt.

Hoe kwam kat Smoes zo ver van huis?

Bij de Dierenambulance Gelderse Vallei heerst het sterke vermoeden dat de lift met de Kadett niet de eerste lift van Smoes was. Voorzitter Daniëlle: “We hebben geen idee hoe hij in Warnsveld is beland, wellicht heeft hij met verschillende auto’s meegereisd.”

Daar had Smoes alle tijd voor, hij was al weg sinds zaterdag. “De eigenaresse heeft meerdere katten. Volgens haar vond Smoes dat niet altijd even leuk en was hij wel vaker een paar dagen weg. Nu was hij wel heel lang weg, dus maakte ze een melding.”

Toen Smoes eenmaal onder de kap vandaan was gehaald, was zijn baasje zo opgespoord. Daniëlle: “Hij bleek gechipt! Ook mankeerde hij niets, hij had geen schrammetje, geen geïrriteerde plekken door de warmte, niks. Hij was wel heel moe, hij ging meteen slapen.”

Beeld: Dierenambulance Gelderse Vallei