De kappers zijn al weken dicht: hoe zit jouw haar in coronatijd?

Sinds Rutte de intelligente lockdown aankondigde, zit een groot deel van Nederland met de handen in het haar. Niet alleen de horeca moest op slot en evenementen werden verboden, ook de kappers moesten dichtblijven. En dat leidt tot uitgroei, wilde krullen en ongewenste matjes. Kortom: coronakapsels.

Lees ook: Kabinet overweegt kappers vanaf volgende week te openen

Het kabinet overweegt kappers vanaf volgende week weer open te laten gaan. Nieuws dat goed valt onder de Facebook-volgers van Hart van Nederland. Niet alleen omdat sommigen inmiddels zien dat er vogelnestjes worden gebouwd op het hoofd van hun kind, ook omdat lezers het hun kappers gunnen dat ze weer geld kunnen gaan verdienen.

Eigen haar knippen

Tot nu toe probeert Nederland zo goed en zo kwaad als het kan hun kapsel zelf bij te houden. Door het aan te vallen met de tondeuse, zelf te verven of zelfs eigenhandig te knippen. Of, nog spannender: door de schaar ter hand te nemen.

Lees ook: Kapster Astrid uit Zwaagdijk ontwierp de ‘knipcouveuse’ om weer veilig aan de slag te kunnen

Wij zijn benieuwd hoe jij er na weken zonder kapper uitziet. Heb je de boel lekker laten verwilderen? Of ben je creatief met knipgerei geweest? Stuur je foto via onderstaand kaartje naar de redactie.