Gezondheid

Kappers creatief in tijden van corona: 'Ook in crisistijd moet je er goed uit kunnen zien'

De sluiting van alle kapsalons in Nederland hoeft niet te betekenen dat we er over een aantal weken allemaal verwilderd uitzien. Kappers proberen ondanks de sluiting van hun salons toch klanten te helpen om er verzorgd uit te blijven zien. Arie Klein zorgt ervoor dat klanten zich geen zorgen hoeven maken over grijze haren.

Bij de salon van Arie Klein in Emmen kun je een haarverfpakket bestellen. Daarmee kun je thuis je eigen haar kleuren met de professionele producten van de kapper. Naast haarverf krijgen klanten alle benodigdheden zoals een kwast om het haar de juiste kleur te geven.

Aanmeldingen stromen binnen

Kort na het bekendmaken van de actie om klanten toch te kunnen blijven helpen stroomden de eerste aanmeldingen al binnen. ”Mensen kunnen het pakket hier in de salon komen afhalen of wij brengen het langs.”

Bij de salon zijn ze zich ervan bewust dat alle veiligheidsvoorschriften moeten worden gevolgd. Daarmee is het niet mogelijk om klanten ook te knippen.

Doe-het-zelf-kapper

Voor het korter maken van de haren lijken Nederlanders zelf de schaar in handen te nemen. De dag na het kappersverbod zag webinkel Bol.com een flinke stijging in het aantal verkochte producten.

Er werden bijna vier keer zoveel kapperscharen verkocht dan dezelfde dag een week eerder. Tondeuses werden ruim drie keer vaker afgerekend.