Presentator Kaj van der Ree geeft fouten toe: 'Ik hoop dat vrouwen mij kunnen vergeven'

YouTube-ster en tv-presentator Kaj van der Ree biedt excuses aan voor zijn seksueel grensoverschrijdende contacten die hij in het verleden had met minderjarige meisjes. In een persoonlijke persverklaring noemt de 28-jarige vlogger dit “domme fouten”.

Hij laat weten dat hij “vereerd” was door de aandacht die hij kreeg en zich niet bewust was van de consequenties van zijn gedrag. “Ik zie nu in dat ik domme fouten heb gemaakt en ik bied daarvoor mijn oprechte excuses aan, in de eerste plaats aan de jonge vrouwen die het betreft. Daarnaast besef ik dat ik mijn omgeving ernstig heb teleurgesteld. Ik hoop dat zowel de jonge vrouwen als anderen mij kunnen vergeven.”

Van der Ree raakte in opspraak nadat RTL Boulevard vrijdagavond chatgesprekken van de presentator openbaarde. Uit deze gesprekken blijkt dat hij seksueel getinte berichten stuurde naar minderjarige meisjes. Kaj van der Ree zou onder meer naaktfoto’s hebben gestuurd naar en hebben gevraagd van deze minderjarige meisjes.

Programma’s Kaj van der Ree stopgezet

Als reactie op het nieuws maakten NPO en BNNVARA zaterdag bekend per direct te stoppen met Van der Ree’s programma Proefkonijnen. Ook zijn radioprogramma op 3FM wordt stopgezet. Van der Ree heeft zaterdag zelf zijn Instagramprofiel en YouTube-kanaal uit de lucht gehaald. Het Rode Kruis, waarvan Van der Ree ambassadeur is, reageerde ook kritisch op de beschuldigingen.

Van der Ree snapt de commotie: “Ik hoop dat mensen willen begrijpen dat ik behalve een bekende mediapersoonlijkheid ook een gewone jonge man ben die een aantal fouten heeft gemaakt en daar lessen uit wil trekken. Seksueel getint verkeer met minderjarigen heb ik achter mij gelaten, en ik kan verzekeren dat het ook niet meer zal gebeuren.”

Niet alles berust op waarheid

Volgens de presentator berust niet alles wat over hem wordt beweerd op waarheid. In zijn verklaring stelt hij: “Het feit dat ik via social media enkele seksueel getinte contacten heb gehad, wil echter niet zeggen dat alles wat over mij wordt beweerd ook juist is.”

De YouTube-ster hoopt dat de gevolgen van zijn gedrag een les zijn voor anderen. “Wat ik verkeerd heb gedaan, kan ik helaas niet ongedaan maken. Wel kan ik proberen om met behulp van mijn bekendheid en mijn ervaring anderen te behoeden voor het maken van dezelfde fouten. Op die manier wil ik graag ook nog iets positiefs halen uit een bijzonder nare episode met grote gevolgen.”

Bron: ANP