Misdaad

Haagse jongeren bekogelen agenten na stopzetten huisfeest: 'Wij houden geen rekening met corona'

De politie in Den Haag heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een huisfeest met tientallen jongeren beëindigd. Maar dat ging bepaald niet zonder slag of stoot.

De politie werd rond 00.45 uur ingezet voor het beëindigen van een feest in een woning aan de Steijnlaan. Nadat agenten bij de woning aankwam, verzochten ze de jongeren om het huis te verlaten. Een aantal van hen gaf daar direct gehoor aan.

Maar een 17-jarige jongen was het totaal niet mee eens en beledigde de agenten. Hij werd daarop aangehouden. Bij zijn arrestatie verzette de tiener zich flink waardoor de sfeer omsloeg. Een groep van ongeveer 25 man keerde zich tegen de politiemensen.

Met stenen gegooid

Vanuit het huis werden stenen gegooid waardoor de voorruit van een politieauto beschadigd raakte. De agenten besloten zich vervolgens terug te trekken en versterking op te roepen. Omliggende straten werden daarop korte tijd afgesloten voor de veiligheid. De agenten bleven ongedeerd. Uiteindelijk moesten politiehonden ingezet worden om de rust terug te laten keren.

De politie meldt dat de vier bewoners van de woning een boete hebben gekregen voor het overtreden van de coronaregels. De agenten gaan aangifte doen wegens geweld. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer mensen worden opgepakt.

‘Geen rekening met corona’

Een van de jongeren die op het huisfeest was reageerde later tegen Hart van Nederland dat de politie “druk” op hen heeft uitgeoefend, “waardoor het uit de hand is gelopen”. “Op het moment dat de agenten terugkwamen, kwamen ze met honden en wapenstokken. Toen hebben we ons verdedigd”, aldus de jongen die anoniem wil blijven.

Volgens hem waren er tijdens het feest ongeveer dertig mensen in het huis. Anderhalve meter afstand houden was dan ook niet mogelijk. “Maar wij houden geen rekening met corona hier in deze wijk. Het interesseert me ook niks.”

Beeld: Regio15.nl