Opmerkelijk

Jongeren besmeuren parkeerplaats PLUS Supermarkt in Zuidwolde met frituurolie

Een groep jongeren heeft zondagavond de parkeerplaats van PLUS Supermarkt Van Tongeren in Zuidwolde besmeurd met frituurolie. Dat leverde niet alleen een flinke kliederboel, maar ook gevaarlijke situaties op. Meerdere mensen kwamen ten val door de gladde ondergrond.

“We willen degenen die vannacht frituurolie uit de inleverbak over het parkeerterrein hebben gegooid hartelijk danken, ook namens de mensen die vandaag zijn gevallen”, schreef de eigenaar van de supermarkt maandag op Facebook.

Herkenbaar op beeld

Een geluk voor de eigenaar: de daders van de besmeuring staan herkenbaar op beeld. “Als je dan om 21.03:14 ook nog voor het raam langs fietst en naar binnen kijkt is het simpel. Ook de jongeman met de lichte gympen die om 20.58:41 een fles olie richting de Zantinghof gooit staat er goed op. Ook de rest doet al fietsend en lopend mee in deze film, wees maar niet bang.”

De daders krijgen zelf de keuze over wat er met de bewakingsbeelden gaat gebeuren. Als ze zich melden bij de eigenaar van de winkel en het probleem samen oplossen, worden de beelden gewist. Doen ze dat niet, dan gaat de supermarkteigenaar aangifte doen en worden de beelden openbaar gemaakt. De jongeren hebben nog tot vrijdag 14.00 uur de tijd zich te melden. “Ik weet in ieder geval zeker dat de ouders van bijv. Martijn niet blij worden als ze de beelden zien”, aldus de eigenaar.

Vetlaag weer schoon

Inmiddels is de vetlaag op het parkeerterrein en in de gangpaden van de supermarkt weer schoongemaakt met de hulp van een specialistisch bedrijf. “Vanmorgen de buitenboel, vanavond na sluitingstijd de winkelvloer aangepakt met een flinke club vakbekwame medewerkers. Topservice met een top resultaat. Bedankt jongens , ik slaap vannacht weer een stuk beter”, schrijft de eigenaar.

Beeld: Facebook