112

Baldadige jongen steekt Belgische buschauffeur neer in Hulst

Een Belgische buschauffeur in Zeeuws-Vlaanderen is vrijdagavond neergestoken door een van zijn passagiers. Het incident vond plaats op het busstation in Hulst.

Rond 18.00 uur stond de chauffeur op het punt om zijn rit richting Belgiƫ te beginnen. Verschillende mensen stapten in, waaronder een groepje van drie jongeren, twee jongens en een meisje. Zij zochten ruzie met de andere passagiers en sloegen tegen de ramen van de bus.

Flinke snee

De bestuurder verzocht het drietal om de bus te verlaten. Het meisje en een van de jongens gingen snel naar buiten, maar de andere jongen bleef zitten. Uiteindelijk verliet ook hij de bus, maar niet voordat hij een mes pakte en daarmee dreigde richting de chauffeur.

Eenmaal buiten sloeg de verdachte nog een aantal keer hard tegen de bus. De chauffeur besloot de jongen te filmen. Die haalde uit met het mes en liep weg. De chauffeur merkte dat hij bloedde, hij had een flinke snee op zijn borst. Een collega heeft het slachtoffer verzorgd en de hulpdiensten gebeld. De buschauffeur moest naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. Hij heeft aangifte gedaan.

Vanwege het beeldmateriaal en het duidelijke signalement verwacht de politie dat ze de verdachte snel kunnen aanhouden.