112

Veroordeelde serieverkrachter Johan S. opnieuw gearresteerd

Johan S., alias de valiumverkrachter, is opnieuw in de boeien geslagen. De arrestatie komt nadat een tweede slachtoffer aangifte zou hebben gedaan van verkrachting, melden bronnen aan Hart van Nederland. De politie heeft hem vandaag in zijn appartement in het Bulgaarse Sofia aangehouden.

De nieuwe aangifte komt van een Hongaarse vrouw. Ze zegt dat ze in oktober in Johans appartement in Sofia is verkracht. Het Openbaar Ministerie in Bulgarije kan de nieuwe aangifte nog niet tegen Hart van Nederland bevestigen. Op videobeelden is te zien hoe de Nederlander geboeid door agenten in een busje wordt gezet.

Lees ook: Johan S. ontkent verkrachting: ‘Ik heb dit niet gedaan’

Enkele uren na zijn arrestatie is Johan S. weer naar huis gebracht. De officier van justitie zal een definitieve beslissing nemen over de voorlopige hechtenis van S. nadat het tweede slachtoffer voor een rechter is ondervraagd. Tot die tijd blijft Johan S. in zijn appartement. Volgens Traffic News staat er een politiebewaker buiten zijn woning.

Huisarrest Johan S.

De Sassemheimse Johan S. werd eerder gearresteerd op verdenking van een brute verkrachting van een 32-jarige vrouw tijdens kerst. Daarna werd hij onder huisarrest geplaatst door de rechtbank in Sofia.

Lees ook: Slachtoffer Johan S. spreekt exclusief met Hart van Nederland

De Bulgaarse vrouw deed vorige week haar verhaal bij Hart van Nederland. Ze vertelt hoe ze vreesde voor haar leven. “Een van de engste momenten was bijna aan het eind. Ik werd wakker in een badkamer, alles zat onder het bloed, heel veel bloed. Ik dacht ‘is dit het eind, ga ik hier dood?'”

Buren leven in angst

Buren van Johan S. vertellen dat ze de afgelopen week bang voor Johan S. zijn geweest tijdens het huisarrest. De man leefde onder huisarrest in een appartement, meldt het Bulgaarse BTV. Zijn buren maakten zich grote zorgen na het vernemen van de aanklacht en dat hij onder huisarrest was geplaatst.

Lees ook: Barman Nikola vertelt hoe hij Johan S. serveerde op de avond van verkrachting

Veel mensen vertellen bang ze zijn om alleen naar buiten te gaan of in het donker te lopen. “Mensen zijn bang voor hun kinderen,” zo staat te lezen in lokale media. “Ze denken dat het niet juist is dat zo iemand in een gebouw met zoveel mensen woont.” Buren zouden al hebben geprobeerd om de Nederlander het gebouw uit te krijgen.

 

Beeld: Traffic News