112

Joey D. zwaargewond aangehouden na politie-inval in Rosmalen, 'verwondde zichzelf'

Joey D., die al de hele dag Rosmalen in zijn greep heeft omdat hij zich gewapend in een woning verschanste en meerdere malen op politie zou hebben geschoten, is zwaargewond aangehouden, meldt de politie. Hij heeft zichzelf verwond. Volgens D’s advocaat Jan-Hein Kuijpers “ziet het er slecht uit” voor hem.

Voor D. gearresteerd kon worden deden zich volgens de politie “harde” klappen voor. Verder raakte er niemand gewond. De omgeving rond het huis is nog afgezet voor onderzoek.

D. zat gewapend in de woning sinds hij vandaag in hoger beroep tot 15 jaar cel werd veroordeeld wegens de moord op zijn oom Martie Heesbeen (49) in 2014. Politie ging na de uitspraak naar het huis om D. aan te houden omdat hij niet bij de uitspraak aanwezig was. Toen zou D. op agenten hebben geschoten, maar hij ontkent dat tegen zijn advocaat Kuijpers.

Lees ook: Familielid aangehouden voor moord Rosmalen

Al snel waren er een arrestatieteam en onderhandelaars aanwezig die urenlang met de man in gesprek gingen, ondertussen werd de woning omsingeld en een inval georchestreerd. Rond 19:15 werd er een doffe knal plus meerdere schoten gehoord, een half uur later verliet een ambulance de locatie met gierende sirenes.

Politie omsingelt woning in Rosmalen waarin veroordeelde moordenaar Joey D. zich verschanst

Kijk live mee hoe de politie de voor moord veroordeelde Joey D. uit een woning haalt. De man moet een straf van 15 jaar uitzitten. Toen de politie hem wilde aanhouden, werd er vanuit het huis op agenten geschoten. Mogelijk met een automatisch wapen.

Geplaatst door Hart van Nederland op Dinsdag 21 januari 2020