112

Joey D. in zeer kritieke toestand in ziekenhuis na politie-inval in Rosmalen

Joey D. die dinsdagmiddag zwaargewond werd afgevoerd uit een woning in Rosmalen, ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij is niet aanspreekbaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

De 27-jarige Brabander was in hoger beroep veroordeeld voor de moord op zijn oom in december 2014. Daarvoor kreeg hij een gevangenisstraf opgelegd van 15,5 jaar. Toen agenten hem in zijn woning wilden arresteren, raakte hij zwaargewond. De Rijksrecherche doet nu onderzoek.

Schoten bij inval

Om hem dinsdagmiddag uit de woning te krijgen werden een attestatieteam en onderhandelaars van de politie ingezet, nadat er was geschoten. In eerste instantie raakte er niemand gewond. Het lukte de onderhandelaars niet om de man uit de woning te krijgen en aan het begin van de avond ging het arrestatieteam naar binnen om Joey D. aan te houden. Opnieuw klonken er schoten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft Joey zichzelf ernstig verwond, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Lees ook: Joey D. zwaargewond aangehouden na politie-inval in Rosmalen, ‘verwondde zichzelf’

De Rijksrecherche doet nu onderzoek naar de gebeurtenissen in Rosmalen. ”Het is belangrijk dat precies wordt uitgezocht wat er gisteren is gebeurd. Immers, er wordt ook gekeken naar de rol van de politie, waarbij alle schijn van partijdigheid moet worden vermeden”, zo vertelt de betrokken officier van justitie.

In het onderzoek wordt uitgebreid gesproken met de getuigen en met betrokken politiemensen. Ook wordt er sporenonderzoek gedaan: ”Dat alles moet ons een beeld geven van wat er is gebeurd en pas daarna kunnen wij conclusies trekken.”

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.