Opmerkelijk

Leerlingen ISW Hoogeland zien huiselijk geweld tegen docente tijdens online les

Rond de dertig leerlingen van de middelbare school ISW Hoogeland in Naaldwijk kregen donderdag les van hun docente via een videoverbinding via communicatie- en samenwerkingsplatform Teams, toen ze werd mishandeld.

De dader, vermoedelijk haar partner, zou inmiddels vastzitten, meldt De Telegraaf. Ook zouden de beelden van de mishandeling door de leerlingen middels WhatsApp-groepen worden verspreid.

De krant heeft een brief van de school aan de ouders van de leerlingen over het ‘incident’ in handen. Locatiedirecteur Han Versloot schrijft volgens de krant. “Gisteren is er tijdens een van deze ‘lessen’ sprake geweest van huiselijk geweld tegen een van onze lesgevende docenten. Dit was allereerst voor de docent zelf, maar zeker ook voor de leerlingen die daarvan digitaal getuige waren, een grote schok.”

‘Nazorg voor de kinderen’

Een woordvoerder van de school bevestigt de informatie uit de brief aan de krant. “Het was een kwestie van huiselijk geweld waar een middelbare schoolklas via een verbinding getuige van is geweest.” Volgens de woordvoerder maakt de docente “het naar omstandigheden goed”. “Er is politie ingeschakeld geweest, en die zorgt ook voor nazorg bij de kinderen.”

Ouders wordt verzocht met hun kinderen over de kwestie te praten en de beelden eventueel van hun telefoons te verwijderen.