112

Inbrekende tieners ontdekken hennepkwekerij in wokrestaurant

Inbrekende tieners hebben maandagmiddag een hennepkwekerij ontdekt in een wokrestaurant in het Gelderse Ewijk. De politie trof er meer dan 700 hennepplanten aan. Er is nog niemand aangehouden voor het houden van de planten.

Ondanks dat de tieners zich illegaal naar binnen hadden weten te werken, schroomden zij niet de politie te bellen. Het restaurant Fon Shou stond al een jaar leeg. In januari vorig jaar ging het restaurant dicht voor een verbouwing, daarna zouden ze weer open gaan.

“Het restaurant zal volledig vernieuwd worden en ook een nieuw concept krijgen”, staat geschreven op een briefje dat waarschijnlijk al een jaar tegen een raam hangt. “Hierna pakken wij natuurlijk groots uit met een mooie opening”, staat er ook op.

Verbouwing voor hennepkwekerij

Het lijkt erop dat het restaurant na de verbouwing echter nooit meer is opengegaan. Het bestek en de placemats liggen nog op de tafels. Mogelijk is de verbouwing gedaan om de hennepkwekerij te kunnen beginnen. Een buurtbewoner vertelde dat er maandelijks enkele Chinese mannen de zaak binnengingen.

De tieners die de vondst aan de politie meldden, worden niet vervolgd voor inbraak, zo laat de politie weten aan Hart van Nederland. “We zijn blij dat iemand bij ons heeft gemeld dat hier een hennepkwekerij zat”, aldus een woordvoerder.

Beeld: SPS Media