Lifestyle & Entertainment

Illegaal feest met 150 bezoekers in natuurgebied beëindigd, muziek was in wijde omgeving te horen

De politie heeft zondagochtend een illegaal feest met zo’n 150 aanwezigen in het buitengebied bij Oosterhout beëindigd. Vanuit het natuurgebied was een melding gekomen over overlast en harde muziek, meldt de politie.

Bij de Statendamweg bleken rond 07.30 uur zo’n dertig voertuigen en ongeveer 150 feestgangers te zijn en klonk inderdaad harde muziek. Agenten gingen in gesprek met iemand die zei de organisator te zijn. De aanwezigen kregen een kwartier de tijd om weg te gaan, wat de meesten deden. Een kleine groep bleef achter om de boel op te ruimen.

Sint Maartensdijk

Ook in het Zeeuwse Sint Maartensdijk ging het afgelopen nacht mis. Daar zijn in een buitengebied aan de Gemaalweg tevens 150 feestgangers op de vingers getikt. Nadat de politie ter plaatse was en in gesprek ging met de aanwezigen, vertrok een derde van hen uit eigen beweging.

De anderen wilden niet weggaan, waardoor de politie opschaalde om een einde te maken aan het illegale feest. Met honden, een politiehelikopter, de Koninklijke Marechaussee en bijstand van de Landelijke Eenheid werd geheel een einde gemaakt aan het feest. Rond 10.30 uur was iedereen vertrokken.

Illegale feesten

De afgelopen weken worden door het hele land illegale feesten gehouden. Veel van deze feesten waren van korte duur omdat de politie snel optreedt tegen deze uitspattingen tijdens coronatijd. Zo werden er in de nacht van vrijdag op zaterdag een feest in Leeuwarden afgebroken, en stopte de politie een feest in Brunssum.