Dieren

IJsbeertweeling Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor het eerst buiten

Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft dan wel tijdelijk haar deuren gesloten voor bezoekers vanwege het nieuwe coronavirus, het leven in de dierentuin gaat volop door. Woensdagochtend mocht de vier maanden oude ijsbeertweeling voor het eerst naar buiten. Een moment waar reikhalzend naar uitgekeken is.

De tweeling werd op 27 november 2019 geboren. “Ze zijn flink gegroeid en waren klaar om naar buiten te gaan”, schrijft de dierentuin. “Moeder en haar jongen verbleven een aantal maanden in het kraamhol waar het donker is en er nauwelijks geluid van buiten doordringt.”

Camerabeelden

De dierentuin legt uit dat dit in het wild ook zo gebeurd. “De ontwikkeling van de ijsbeertjes was ook voor dierverzorgers enkel via camerabeelden te volgen. Alle beelden zijn opgeslagen en worden gebruikt voor onderzoek naar de ontwikkeling van jonge ijsberen en moederlijk gedrag.”

Naast de tweeling verblijven er nog drie volwassen, vrouwelijke ijsberen in de dierentuin. Het geslacht van de tweeling is nog onbekend. “Als de ijsbeertweeling binnenkort gaat zwemmen hopen we te zien wat het geslacht is”, laat de dierentuin weten.

Lees ook: IJsbeertweeling geboren in Ouwehands Dierenpark Rhenen

Namenwedstrijd

In de tussentijd is er een wedstrijd uitgeschreven door Ouwehands Dierenpark waarbij iedereen een naam kon insturen. Door de dierenverzorgers zijn uit al die namen twee jongens- en twee meisjesnamen gekozen. “Voor de mannen zijn dat Yuka en Atlas en voor vrouwen Yura en Nova.”

Vanwege het nieuwe coronavirus is het park gesloten tot in ieder geval 6 april. “Er wordt op dit moment met een beperkte bezetting van dierverzorgers in kleine, gescheiden teams doorgewerkt.”