Weer & Verkeer

Tientallen auto's op vluchtstrook blokkeren hulpverleners op A59

Hulpverleners zijn woensdagavond ernstig gehinderd toen ze met spoed moesten uitrukken naar een forse aanrijding op de A59. “Hierdoor kwamen hulpverleners minuten later aan bij het ongeval, waarbij elke seconde telt,” stelt Politie gemeente Waalwijk in een bericht op Facebook.

De route van de hulpverleners werd honderden meters voor het ongeluk versperd door tientallen voertuigen die op de vluchtstrook stonden. Doordat ook het verkeer op de A59 hopeloos vast stond, konden de vluchtstrookbezetters geen kant op met hun auto, waardoor de hulpdiensten flinke vertraging opliepen.

”De hulpdiensten waren later dan dat we zouden willen. Als de man zwaargewond was geweest, had het echt slecht af kunnen lopen. Het is egoïstisch en strafbaar van automobilisten die dit doen. Mensen willen eerder thuis zijn en dat is ten nadele van een ander”, vertelt Danny van Helden van politieteam Langstraat tegen Hart van Nederland.

Lees ook: Automobilist hindert opzettelijk ambulance, man uit Voorschoten aangehouden

Proces verbaal

De politie laat het er niet bij zitten, de kentekens van de overtreders op de vluchtstrook en berm zijn genoteerd. Zij “zullen spoedig proces verbaal ontvangen voor onnodig gebruik maken van de vluchtstrook.”

Beeld: Politie gemeente Waalwijk