Politiek

Horecabedrijven ontvangen eenmalige uitkering van 2.500 euro

Er komt een eenmalige extra uitkering voor horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn. De hoogte van het bedrag dat ze uiteindelijk gaan krijgen staat nog niet vast en kan per horecazaak verschillen. De hoogte gaat onder andere afhangen van hoe groot het bedrijf is. Maar gemiddeld zou het neerkomen op zo’n 2.500 euro. Dat bevestigen Haagse ingewijden aan Hart van Nederland na berichtgeving van de NOS.

Volg het laatste nieuws over het coronavirus in Nederland via ons liveblog

Deze maatregel is een onderdeel van aanpassingen in het derde steunpakket van het kabinet. Daarnaast komt er een uitbreiding van de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) voor bedrijven die geraakt zijn door de crisis.

Op dit moment komen sommige sectoren niet in aanmerking voor het steunpakket, zoals bijvoorbeeld toeleveranciers en transportbedrijven. Volgens de NOS zal het kabinet ook hen ondersteunen. Binnenkort komen alle bedrijven die meer dan 30 procent omzetverlies hebben in aanmerking voor een tegemoetkoming. Deze financiële bijdrage kan oplopen tot 90.000 euro en is bedoeld voor vaste lasten, zoals huur en energierekeningen.

Aanpassing steunpakket

De nieuwe regelingen zullen maandag worden gepresenteerd. Deze regeling is een aanpassing, het kabinet zal dus geen heel nieuw steunpakket presenteren. Het meest recente steunpakket loopt sinds 1 oktober en is volgens het kabinet bedoeld om ‘mee te veren’. Dit pakket moet ook nieuwe strengere coronabeperkingen moeten kunnen opvangen.