112

Hoogwerker brandweer hapert bij grote brand in Hapert en sneuvelt

Bij een transportbedrijf in het Brabantse Hapert woedt vrijdag een grote brand. Het bedrijfspand is grotendeels ingestort. Ook een hoogwerker van de brandweer ten prooi gevallen aan de vuurzee.

De brand is inmiddels onder controle. De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Zaterdag gaat een sloopbedrijf het pand en de brandresten uit elkaar halen en begint het nablussen. Bij de brand komt veel rook vrij en de rookoverlast zal tot en met zaterdag aanhouden, waarschuwt de brandweer.

Storing toen brand uitbreidde

Tijdens het blussen is een hoogwerker van de brandweer verzwolgen de vuurzee. “Het voertuig stond dicht bij het pand om de brand op het dak van het pand te verkennen. Op het moment dat de brand stevig uitbreidde, had het voertuig een storing”, aldus een woordvoerder. “Door de rook, hitte en  vlammen lukte het niet meer de wagen te verplaatsen.”

De brandweer krijgt assistentie van brandweercollega’s van de Koninklijke Luchtmacht. Er is veel rook en stankoverlast in de buurt. Omwonenden wordt opgeroepen om ramen en deuren dicht te houden. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Tekst: ANP
Beeld: SQ Vision