112

Honderden eurobiljetten dwarrelen over straat na brand in flat, agenten vullen hun zakken

Naar schatting honderdduizenden euro’s dwarrelden over straat na een brand op de tweede verdieping van een flat aan de Klokkenlaan in Den Bosch. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag toen de politie een 43-jarige man probeerde aan te houden voor brandstichting in de flat.

Een 65-jarige bewoonster raakte gewond toen zij, uit paniek, van de tweede verdieping sprong. Zij in overgebracht naar het ziekenhuis. Ondanks de val is de vrouw niet in levensgevaar.

Geld rapen

Agenten hebben geprobeerd om zo veel mogelijk geld op te rapen. Volgens getuigen raapten ze zakken vol biljetten op. Het geld lag werkelijk overal: op het gras onder geparkeerde auto’s, in de struiken en op het dak van de ingang van de flat. Overal waren agenten geld aan het rapen.

De dienders hebben het grootste gedeelte van het geld bij elkaar weten te rapen. Mensen die zelf een paar biljetten in hun zak hebben gestopt, wordt gevraagd om dat geld af te geven bij de politie.

Het is niet duidelijk waar het grote geldbedrag vandaan is gekomen. Ook van wie het geld is en waarom er zoveel contant geld aanwezig was in de woning is niet duidelijk. De politie gaat onderzoeken of er mogelijk sprake is van witwaspraktijken.

De politie heeft de 43-jarige verdachte aangehouden.

Beeld: Bart Meesters