Opmerkelijk

Coronavirus weerhoudt hitsige homo's niet van seksen langs de snelweg

Er wordt nog druk gesekst op de homo-ontmoetingsplek aan de A7 bij Benningbroek. Tot verbazing van omwonenden, die vanuit hun huis ruim zicht hebben op de plek.

“Ik vind het echt ongelofelijk”, vertelt Jacob Worp. “Je zou toch denken dat ze in deze tijd hun verstand gebruiken,¬† maar ze gaan gewoon door. Ik kan er echt boos om worden”, aldus Jacob. Kim Oosterman: “Het zijn allemaal vreemden van elkaar, je weet niet of de ander corona heeft.”

Gordijnen dicht om seksende mannen

Vorig jaar kwam de plek in het nieuws omdat de familie Oosterman onaangenaam verrast werd na hun verhuizing. Vanuit het huis hebben ze iedere dag zicht op seksende mannen. Ze waren er bij aankoop van hun woning niet van op de hoogte dat er naast hun huis een homo-ontmoetingsplek was. De gordijnen op de kinderkamers blijven sinds de verhuizing gesloten.

Met de geldende coronamaatregelen zou het er rustig moeten zijn, maar het tegendeel is waar. De plek wordt ook nu nog druk bezocht door mannen die aan hun gerief proberen te komen. Een woordvoerder van COC Nederland benadrukt dat iedereen zich aan de regels van de overheid moet houden. Anderhalve meter afstand houden dus. “Het maakt niet uit of je dan in een park bent, in een supermarkt of op een homo-ontmoetingsplek.”

Hek met dichte doeken

Voor de familie Oosterman is het einde van de overlast wel in zicht. Er wordt een hek gebouwd met dichte doeken. De palen staan er inmiddels. De werkzaamheden liggen echter even stil. Nog even wachten dus voordat de gordijnen weer gewoon open kunnen.