Opmerkelijk

Bizar: Henk ziet live op zijn telefoon hoe een inbreker zijn huis doorzoekt

Henk uit Leidschendam kreeg de schrik van zijn leven toen hij op zijn telefoon zag dat er een inbreker in zijn huis was. Via een camera in zijn woonkamer kon hij live meekijken hoe de inbreker zijn huis grondig doorzocht. “De camera was eigenlijk bedoeld om mijn kat in de gaten te houden, dit had ik nooit verwacht”, zegt Henk.

Henk kreeg op donderdagochtend 16 januari een melding op zijn telefoon dat de camera in de woonkamer een beweging had geconstateerd. “Eerst dacht ik dat ik de deur niet goed had dichtgedaan. Maar mijn telefoon bleef maar meldingen sturen. Op het moment dat ik op mijn telefoon keek, zag ik de inbreker de woonkamer binnenstappen.”

De politie gaf de beelden dinsdag vrij in het opsporingsprogramma Team West (tekst gaat verder onder video).

“Ik was super verbaasd toen ik iemand mijn woonkamer binnen zag lopen. De man keek even op de tafel en liep daarna gelijk naar de kast om die te doorzoeken”, aldus de bewoner van de Landscheidingstraat. “Ik was aan het werk, dus ik heb meteen de politie gebeld. Daarna ben ik gelijk naar huis gereden.”

De inbreker had de cilinder uit het slot getrokken om binnen te komen. Tegen de tijd dat de politie bij het huis arriveerde, was de inbreker al gevlogen. Er is niets buitgemaakt. De politie heeft nog geen verdachte in zicht en is op zoek naar getuigen.

‘Camera bedoeld voor de kat’

De camera in de woonkamer van Henk was in eerste instantie helemaal niet bedoeld als beveiligingscamera. “Mijn kat heeft suikerziekte en zo kan ik hem via mijn telefoon in de gaten houden als ik niet thuis ben. Dus hier had ik toevallig heel veel geluk mee, want nu staat de indringer op beeld.”

Henk heeft er gelukkig geen last van. “Ik voel me niet per se onveilig in mijn huis nu. Ik hoop dat ze de inbreker pakken, want hij was in ieder geval duidelijk in beeld.”