Misdaad

Hardloopster (20) slachtoffer van ernstig zedenmisdrijf in Rotterdams Zuiderpark

Een 20-jarige vrouw is maandag 7 september slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf in Rotterdam. Het incident gebeurde iets voor 17.30 uur in het Zuidpark.

De vrouw was aan het hardlopen in het park toen ze door twee onbekende getinte mannen gedwongen werd om naar de bosjes te lopen. Vervolgens werd ze door de daders vastgehouden en slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. Dit gebeurde ter hoogte van Zuiderpark Promenade West.

De mannen gingen er daarna vandoor en lieten de vrouw daar achter. Hevig geëmotioneerd belde ze een vriendin, die op haar beurt de politie alarmeerde. Agenten gingen direct naar het slachtoffer toe en vonden haar bij de hoek van de Groene Kruisweg en de Pendrechtseweg.

Groot onderzoek

Terwijl meerdere agenten zich over de vrouw ontfermden, werd de omgeving uitgekamd en is een team van de Forensische Opsporing met een hond op zoek gegaan naar sporen. Ook zijn camerabeelden veiliggesteld.

De politie zoekt getuigen van mensen die op 7 september tussen 17.00 en 18.00 uur iets hebben gehoord of gezien in het Zuiderpark. Ook is het rechercheteam op zoek naar een man die zich na het incident over het slachtoffer heeft ontfermd.

Beeld: Politie.nl