112

Zeer grote brand in studentenflat Den Haag onder controle

In een studentenflat in Den Haag heeft zondag een zeer grote brand gewoed. Het vuur is inmiddels geblust. Drie mensen die rook hadden ingeademd zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De melding kwam even na 11.30 uur binnen. Er was brand uitgebroken in studentenflat De Struyck aan het Rijswijkseplein, vlak bij station Den Haag Holland Spoor. De brand werd opgeschaald naar ‘zeer grote brand’.

Ontstaan door explosie

Het vuur ontstond door een explosie in een van de appartementen op de zestiende verdieping. Waardoor die werd veroorzaakt, is nog onbekend. De vlammenzee verspreidde zich vervolgens naar de omliggende appartementen.

Vanwege de brand werd de hele studentenflat ontruimd. Volgens een woordvoerder van de brandweer zaten er nog mensen vast in het gebouw. Zij konden door de rookontwikkeling niet wegvluchten.

Controleren en ventileren

De situatie is inmiddels onder controle en de brandweer is bezig met nablussen, ventileren en het controleren van de appartementen op koolmonoxide. Zodra alles is gecontroleerd en de appartementen weer veilig blijken te zijn kunnen de studenten weer naar huis. Hoelang dat gaat duren, is nog niet duidelijk.

De studente die recht boven het appartement woont waar de explosie was, ontdekte de brand. “Ik belde mijn vriend op de negentiende etage en die heeft de brandweer gebeld”, vertelt ze aan Hart van Nederland.

‘Niet veilig in studentenflat’

Een oud-bewoonster van de flat zegt tegen Hart van Nederland “niet heel verbaasd” te zijn dat er brand is uitgebroken. Volgens haar wonen er 380 mensen op de negentien verdiepingen van De Struyck. “Naast de liften is er ook een trappenhuis, maar dan duurt het wel even voor je beneden bent.”