112

Veel rook bij grote brand in plantenkwekerij De Lier

Een grote brand heeft dinsdagavond veel schade veroorzaakt in een plantenkwekerij in het Zuid-Hollandse De Lier. Niemand raakte bij de brand gewond. Er kwam veel rook vrij bij de brand in het kassencomplex aan de Groenveldseweg.

De brandweer rukte met flink wat blusvoertuigen uit om de brand te blussen. Pas laat in de avond kon de brandweer melden de brand onder controle te hebben en enkel nog te hoeven nablussen.

Hobbykas met weinig producten

Een woordvoerder van de brandweer laat aan Hart van Nederland weten dat de schade gezien de grootte van het kassencomplex lijkt ‘mee te vallen’. “Het is een hobbykas waar weinig producten aanwezig waren.”

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Daardoor had de brandweer eerder op de avond omwonenden geadviseerd om ramen en deuren te sluiten. Volgens de woordvoerder wonen en weinig mensen rondom het kassencomplex.

“Doordat er weinig wind stond bleef de rook laag hangen. Rook is op voorhand altijd gevaarlijk, dus we hebben mensen geadviseerd om de ventilatie uit te zetten als ze er last van hebben.” Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog onduidelijk.

Beeld: Regio15.nl