112

Brandweer probeert grote bosbrand tussen Tilburg en Moergestel onder controle te houden

In de bossen tussen Tilburg en Moergestel brak er dinsdagmiddag rond 15:15 uur brand uit. Om het vuur onder controle te houden, is de brandweer met veel materieel uitgerukt.

Het betreft het natuurgebied de Kerkeindse hei, waaronder korpsen uit Moergestel, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg-Centrum en Tilburg-Vossenberg zijn uitgerukt. Doordat er weinig water aanwezig is, is er versterking van Belgiƫ die waterwagens levert.

Veel rook

Ter plaatse zorgt de politie voor de afzetting van het gebied en het verkeer, waardoor hulpdiensten de nodige ruimte wordt geboden. Ook wordt opgeroepen om niet te komen kijken. Bij de brand komt er veel rook vrij. De rookpluimen trekken over Tilburg-Zuid en Goirle. Omwonenden hebben via een NL Alert het advies gekregen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Door de Veiligheidsregio MWB wordt aan inwoners van Goirle en Tilburg-Zuid dan ook geadviseerd om ramen en deuren te sluiten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het is echter niet duidelijk of net als vorig weekend er ook vandaag groepen illegaal in het bos waren, meldt een woordvoerder Veiligheidsregio.

Beeld: SQ Vision