Gezondheid

Eigenaar Gronings café opent toch de deuren ondanks coronasluiting, gemeente laat tent direct weer sluiten

Ondanks dat café Het Feest in Groningen de deuren gesloten moest houden, heeft de eigenaar besloten om zaterdagavond toch de deuren gewoon te openen. Al snel werd het gezellig druk. Maar toen de gemeente hier lucht van kreeg moest de deur al snel weer dicht.

De eigenaar opende de deuren omdat hij vindt dat hij een statement moet maken richting de gemeente dat het gevoerde sluitingsbeleid niet door de beugel kan. Vrijdagavond werd er door een controleur geconstateerd dat de gasten in het café zich niet aan de coronaregels hielden. Ook werd er niet ingegrepen door het personeel. Door deze overtreding moest de deur op slot.

Café moet weer sluiten

Zaterdagavond kregen de eigenaren tot 22.00 uur de gelegenheid om de deuren weer te sluiten. De eigenaren hebben besloten, op last van de gemeente, hier gevolg aan te geven. Dit mede omdat hij zijn vergunning niet kwijt wil raken. De gasten verlieten rustig het feestcafé en de deur ging wederom op slot.

De café-eigenaar was meerdere malen gewaarschuwd vanwege het feit dat er in zijn café werd gedanst. Toen dit weer werd geconstateerd en ook gezien werd dat het personeel niet optrad kreeg de cafébaas een gemeentelijk bevel tot sluiting.

Naar de rechter

De café-eigenaar vinden dat nu de verkeerde wordt gestraft. Zij vinden dat de bezoekers moeten worden gestraft bij een overtreding en niet de horecagelegenheden. De eigenaar van het cafe laat het er niet bijzitten. Tegen RTV Noord vertelt hij dat hij het besluit van de gemeente wil aanvechten bij de rechter. Hij hoopt woensdag weer open te gaan.

Beeld: Persbureau Meter