Lifestyle & Entertainment

Koning mét baard en koningin vereeuwigd op speciale gouden postzegels

Er komen gouden postzegels met Willem-Alexander en Máxima erop. De speciale exemplaren met de beeltenis van de koning en koningin worden uitgebracht ter ere van het tienjarige bestaan van Caribisch Nederland.

Aankomende zaterdag is het namelijk precies tien jaar geleden dat de Nederlandse Antillen ophielden te bestaan en Caribisch Nederland werd opgericht als onderdeel van het koninkrijk. Sindsdien zijn Bonaire, Saba en Sint-Eustatius bijzondere gemeenten van Nederland en Curaçao en Sint-Maarten zelfstandige landen.

Echt goud, echte baard

Het jubileum is voor FXDC-Post, de postdienst van de Cariben, nu aanleiding om met de gouden postzegels te komen. De exemplaren zijn gemaakt van een dun laagje 24-karaats goud met daarover een beschermende coating.

De afbeeldingen zijn gebaseerd op de foto’s die eerder dit jaar werden gemaakt ter ere van de 53ste verjaardag van Willem-Alexander. Daarop verscheen de koning voor het eerst mét baard en dus is de bebaarde vorst ook op de gouden zegels te aanschouwen.

Lees ook: Caribisch Nederland krijgt eerste postzegel van Willem-Alexander mét baard

De zegels zijn te koop bij FXDC-Post en mogen worden gebruikt als gewone postzegels. “Ze zijn geldig, maar ik verwacht niet dat veel mensen er een brief mee gaan versturen”, zegt een woordvoerder van het overzeese postbedrijf.

ANP