Misdaad

Tramschutter Gökmen T. ook veroordeeld voor verkrachting

De rechtbank in Utrecht heeft Gökmen T. woensdag veroordeeld voor de verkrachting van een vrouw. De tramschutter is schuldig verklaard, maar krijgt verder geen straf opgelegd.

De uitspraak was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden. Omdat Gökmen T. eerder dit jaar al tot levenslang is veroordeeld voor de tramaanslag in Utrecht, krijgt hij nu voor de verkrachting geen verdere straf opgelegd.

‘Ik was bijna dood’

De verkrachting was in juli 2017. Gökmen T. en zijn slachtoffer kenden elkaar al jaren. In appjes aan vrienden liet de vrouw in de periode voor de verkrachting doorschemeren dat ze verliefd op hem was en zei ze “een zwak” voor hem te hebben.

Die bewuste avond stuurde ze eerst weg, maar hij keerde later agressief en onder invloed van drank terug. Daarna zou hij zich aan haar hebben vergrepen. Aan een vriend appte ze daarna: “Hij is gek. Hij heeft me verkracht, geslagen en over mee heen geplast. Ik was bijna dood.”

Lees ook: Nabestaanden tramaanslag opgelucht: ‘Nu hoef ik hem nooit meer tegen te komen’

‘Ruw, maar geen verkrachting’

De inmiddels 38-jarige Gökmen T. was net als bij de behandeling van de zaak niet aanwezig in de rechtbank. Hij heeft toegegeven seks met de vrouw te hebben gehad, maar ontkent haar te hebben verkracht. Het ging er volgens hem ruw aan toe, maar dat zou op haar eigen, uitdrukkelijke verzoek zijn geweest.

De rechter ging daar niet in mee: volgens de rechtbank staat vast dat Gökmen T. het slachtoffer heeft gedwongen tot seksuele handelingen en haar daarbij mishandelde.

ANP