112

Glazenwassers van 16e verdieping flatgebouw Eindhoven gered

Een specialistisch hoogtereddingsteam heeft maandag twee glazenwassers van SCS Cleaning in Eindhoven uit een behoorlijk penibele situatie gered. De hangbak waarin de twee werkten bleef op de zestiende verdieping van flatgebouw Hartje New York hangen, en dat 3,5 uur lang…

Gelukkig zijn er meerdere hoogtereddingsteams werkzaam in Nederland, waarvan eentje “lekker vlakbij” in Eindhoven, vertelt een woordvoerder van veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. “Die teams oefenen regelmatig op precies dit soort reddingsacties, dus ze weten precies wat ze in zo’n situatie moeten doen”, vervolgt hij. Goed nieuws dus voor de twee glazenwassers, die abseilend door het reddingsteam in veiligheid werden gebracht.

Knikkende knieën

De glazenwassers maken het goed, maar één van hen had wel knikkende knieën door het hele avontuur, vertelt een medewerker van SCS Cleaning. Het ging mis toen één van de kabels van het bakje vastliep. Een zeldzaam incident, aldus de medewerker. “Het is weleens gebeurd dat glazenwassers vast hebben gehangen, maar dat duurt nooit zo lang.”

De glazenwassers zijn maar wat blij dat er zoiets bestaat als hoogtereddingsteams. “Het is heel goed opgelost, gelukkig zijn er geen gewonden gevallen.”

De hangbak van de glazenwassers hangt nog op eenzame hoogte, een monteur is bezig om deze los te maken.

Beeld: SQ Vision