Opmerkelijk

'Glazenwasser' publiceert foto's van koopwoning Akwasi in FB-groep: 'Voel me niet veilig in eigen huis'

Rapper en activist Akwasi voelt zich naar eigen zeggen niet meer veilig in zijn eigen, nieuwe huis. Iemand die betrokken was bij de oplevering van zijn koophuis, heeft foto’s van het pand gepubliceerd in de Facebookgroep Glazenwassers United. “Dit mag niet en dit hoort niet… mijn rechten zijn fundamenteel geschonden”, schrijft de rapper aangeslagen op social media.

De man publiceerde de foto’s plus de tekst “Meneertje Akwasi heeft het zo slecht in Nederland, jullie zouden medelijden moeten hebben met hem, maar wel een huisje van 500.000 euro kopen die ik vandaag moet opleveren, dus meer respect graag” in de groep.

Lees ook: Akwasi wil grachtenpand in Amsterdam claimen: ‘gebouwd over de ruggen van slaven’

‘Zou mij veilig moeten voelen in mijn eigen huis’

Verbijsterend, vindt Akwasi. “Ik zou mezelf veilig moeten voelen in mijn eigen huis maar het pijnigt me om te zien hoe dit nu onmogelijk voor me wordt gemaakt… DIT IS TOCH NIET NORMAAL?”

De meesten van zijn 67.000 volgers zijn het roerend met de rapper eens. “De namen kunnen jullie zien en de mensen opzoeken”, schrijft iemand richting de instagrampagina Opsporingsdienst Nederland. “Dit is niet normaal! Ik leef met je mee. Iedereen verdient een veilige plek en dat deze gast zo online alles bloot geeft kan en mag niet!”, schrijft een ander.

Zowel de glazenwasser-Facebookpagina als de Facebookpagina van de man die de foto’s postte, zijn inmiddels verdwenen.