Dieren

Gigantische 'leguaan' jaagt buurtbewoners in Alkmaar de stuipen op het lijf

Bewoners van een wijk in Alkmaar kregen de schrik van hun leven toen ze in een tuin een gigantische leguaan ontdekten. De leguaan zou al enkele dagen doodstil op een houten stronk bovenop een plastic container hebben gelegen. De buurt maakte zich daarom zorgen om het dier, dat normaal gesproken alleen in tropische klimaten leeft.

Een vrijwilliger van de dierenambulance nam contact op met de dierenpolitie om poolshoogte te nemen op het aangegeven adres. “De melding klopte, er zat inderdaad een leguaan-achtig beest in de voortuin,” schrijft de dierenambulance op haar Facebookpagina. Het bleek te gaan om een varaan.

Politieagente Iris

De heldhaftige politieagente Iris besloot de grote hagedis – die nog altijd doodstil bleef zitten – van dichtbij te bekijken. Na een korte inspectie kon de agente concluderen dat er geen gevaar was voor de omgeving. De hagedis bleek namelijk te zijn opgezet.

De dierenambulance adviseert de eigenaren van het opgezette dier om een bord in hun tuin te plaatsen waarop staat dat het geen levend exemplaar is en dat bezorgde buren of voorbijgangers niet aan de bel hoeven trekken bij ambulance of politie.