112

Gewapende overvallers dringen distributiecentrum van Bol.com binnen in Waalwijk

Meerdere daders hebben zondag een gewapende overval gepleegd op het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. De verdachten sloegen ‘s ochtends toe bij het gebouw van de webwinkel aan de Pakketweg.

Twee medewerkers zijn bedreigd, maar zij raakten niet gewond. Uit hun verklaringen blijkt dat de daders omstreeks 9.00 uur het pand binnenkwamen. Ze zijn daar geruime tijd geweest, meldde de politie. De aanwezige medewerkers werden bedreigd en konden kort voor 15.00 uur een voorbijganger alarmeren die de politie waarschuwde.

Op het terrein van het bedrijf stonden ‘s middags een lange tijd meerdere politiewagens. De aanwezige agenten droegen kogelwerende vesten. Een woordvoerder van politie kon nog niet zeggen of de daders ook buit hebben gemaakt. Het onderzoek loopt nog.

Reactie Bol.com

Een woordvoerder van Bol.com laat weten dat het bedrijf uiteraard enorm geschrokken is dat een dergelijke overval heeft plaatsgevonden. “Op dit moment wordt er door een speciaal team vanuit ons moederbedrijf Ahold Delhaize direct hulp geboden aan de medewerkers ter plaatse.” Bij de bezorging van pakketjes zullen maandag wat vertragingen zijn. Mensen die daar mee te maken krijgen, ontvangen daarover bericht.

Beeld: SQ Vision