112

Politie doet onderzoek bij ambassade van Saudi-Arabië na beschieting

De ambassade van Saudi-Arabië aan de Koninginnegracht in Den Haag is donderdagochtend meerdere keren beschoten. Volgens de politie vielen er geen gewonden.

De politie kreeg rond 06.00 uur meldingen binnen over dat er zou zijn geschoten op de Koninginnegracht. Meerdere eenheden zijn ter plaatste gegaan.

De politie zegt meerdere kogelhulzen te hebben gevonden en er zijn kogelinslagen te zien in de ruiten van het pand. Volgens Omroep West zijn er zeker twintig kogelgaten in het gebouw te zien en is het pand op meerdere etages beschoten. Het is niet duidelijk wie er achter de beschieting zit.

‘Onacceptabel’

De beschieting van de ambassade van Saudi-Arabië is “onacceptabel”, zegt de Haagse burgemeester Jan van Zanen. “Dat hoort niet thuis in onze internationale stad van vrede en recht”, aldus de burgemeester.

Van Zanen laat weten dat hij contact heeft met de ambassade en dat hij zijn steun heeft uitgesproken. “De politie doet onderzoek en ik hoop dat zij de dader van dit zinloze geweld kunnen aanhouden.”

Getuigenoproep

De politie doet onderzoek naar de beschieting. Getuigen die meer hebben gezien, of meer informatie hebben worden gevaagd om contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844.

Beeld: Regio15