Sport

Geen Formule 1 in Zandvoort in mei vanwege coronavirus

De Grand Prix van Zandvoort is tot nader orde uitgesteld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Of en wanneer deze editie van de Formule 1 in Zandvoort alsnog gereden zal worden, is niet duidelijk.

Dat heeft de overkoepelende organisatie FIA besloten. Ook de races die plaatsvinden in Spanje en Monaco zijn uitgesteld. De organiserende partijen geven aan dat gekochte kaartjes voor de Formule 1 in Zandvoort gewoon geldig blijven.

Jan Lammers reageert

Volgens sportief directeur Jan Lammers is uitstel van de race op dit moment niet meer dan logisch. De autosportfederatie FIA en de organisatie maakten donderdag bekend dat de Dutch Grand Prix van 3 mei wordt uitgesteld vanwege het coronavirus.

“We zouden er meer moeite mee hebben gehad als de race wel was doorgegaan op 3 mei”, reageert Lammers. “Los van het feit dat dat onverstandig is, zou dat ook onethisch zijn geweest.”

Opener van het F1-seizoen

Vorige week werd bekend dat seizoensopener Australië niet door kon gaan vanwege het nieuwe coronavirus. Ook de GP’s van China, Bahrein en Vietnam werden afgelast. Even leek het erop dat Zandvoort de grote opener van het seizoen zou worden, maar daar werd donderdagmiddag abrupt een streep door gezet.

“Vanwege de aanhoudende situatie van Covid-19 en na gesprekken met Formule 1 en de drie organisatoren is vandaag bevestigd dat de Formule 1 Dutch Grand Prix 2020 en de Grand Prix van Spanje en die van Monaco worden uitgesteld”, aldus de FIA.