Sport

E-sporter FC Emmen stapt uit internationaal FIFA-toernooi na bedreigingen

FC Emmen heeft zich teruggetrokken uit de online FIFA-competitie Ultimate Quaran-Team. Hun e-sporter nam die beslissing na bedreigingen van een gokker.

Het was zo’n mooi alternatief. Nu alle reguliere voetbalcompetities stilliggen vanwege de coronacrisis, kwam het Engelse Leyton Orient op het idee om dan maar online het veld op te gaan. De opbrengst gaat naar clubs die door de coronapauze in de financiële problemen komen. 128 profclubs van over de hele wereld schreven zich in, waaronder dus ook FC Emmen. Veel teams zetten een van de thuiszittende voetballers in, in plaats van een professionele gamer.

Na de Engelse laagvliegers Port Vale en Scunthorpe United te hebben verslagen, moest FC Emmen in de achtste finale tegen het Franse Angers. In aanloop naar die wedstrijd zijn bedreigingen geuit naar de e-sporter. Die trok zich daarop terug uit het FIFA-toernooi.

Instagram-bedreigingen

Ook Danny Taylor, die namens het Engelse Middlesbrough uitkomt in de esports-competitie, geeft aan dat hij te maken heeft gehad met heftige bedreigingen. Via Instagram kreeg hij te horen dat zijn vriendin verkracht zou worden als hij zijn volgende wedstrijd niet opzettelijk verloor.

Foto: ANP